Baby doll

toppar-linnen

Underplaggen som går under begreppet baby dolls är extremt feminina underklädersplagg till för att förföra och beröra. Den är lik en negligé och i grunden är en baby doll ett kort nattlinne med en oskuldsfull och nästan barnslig, men ändå mycket kvinnlig design. Till skillnad från nattlinnet används baby dolls nästan uteslutande som en utsmycknad för kroppen, även om de går utmärkt att sova i tack vare den behagliga designen och det mjuka materialet.

Namnet baby doll kommer från en film med samma namn från 1956. Huvudpersonen i filmen, Carroll Baker, spelar en ung dam på 19 år som hellre är kvar i sitt flickstadium. Samtidigt är hon gift med en klart äldre man vilket skapar en del trubbel. Filmen blev mycket omtalad och snart kom det unika nattlinnet som Carroll Baker bär i filmen att bli mäkta populär hos kvinnor.

Känslan i en baby doll går inte att ta miste på – det är i sanning en lolitalook som påverkar både den som bär plagget och den som ser plagget bäras. Den korta designen ger ett flickaktigt och något oskuldsfullt uttryck, men ändå så förföriskt.