Benvärmare

strumpor-strumpbyxor

De älskade benvärmarna fick sitt stora genomslag under början av 1980-talet. Inte minst hjälpte tv-serien Fame och den fantastiska filmen Flashdance till att göra benvärmaren till ett måste i var ung kvinnas garderob. Under hela 1980-talet höll trenden i sig, särskilt som alla modemedvetna började träna aerobics. Modeidealet handlade om sportighet och benvärmarna var en symbol för de som stod för ett hälsosamt liv. Sedan hände något. Under 1990-talet glömdes benvärmarna bort. Men nu, nu är de tillbaka igen tack vare 1980-talsvurmen, och benvärmare är trendigare än någonsin.

Benvärmare passar suveränt för att värma benen kalla dagar och ses som en accessoar att matcha med övrig klädsel. De kan matchas till leggings, tighta byxor och strumpbyxor och kan bäras till alla typer av kortskaftade skor, även högklackat. De är nästan alltid stickade och kan vara grovstickade eller finstickade, gärna med vackra mönster som matchas till den övriga outfiten.

Snyggast blir de om de korvas ihop mot ankeln och är av lite längre modell. Förutom den helt trendriktiga look som fås genom benvärmarna, är de härligt sköna vid vintriga dagar och gör det möjligt att bära korta kjolar även då.