Maskeradkläder

kostymer

Dags att spöka ut dig? Vårt utbud av maskeradkläder ger möjligheter utöver det vanliga. När det är dags för det riktiga halloweenpartyt, eller maskeradfesten alla har så höga förväntningar på, gäller det att se trovärdig men ändå festlig ut. Med riktiga maskeradplagg blir det möjligt och enkelt att festa loss ordentligt. Maskerader går ofta i ett visst tema, och vi har kläder som täcker det mesta.

Maskerader har varit en del av människans kultur sedan urminnes tider. Till en början var maskeradkläderna till för att skydda sig mot onda makter. Med tiden kom maskeraderna att bli roliga lekar för vuxna såväl som barn. Riktigt populära var de i 1700-talets Frankrike och i Venedig är det fortfarande den årliga maskerade som är årets begivenhet. I det moderna samhället är maskeraderna de mest populära festerna, som det talas om länge både före och efter begivenheterna.

Maskeradkläder ger en ny identitet att klä sig i för en kväll eller två, och släpper loss buset i den mest vuxne av vuxna. Mer känns tillåtet och okej att göra, med en ny identitet. Det gör att festen verkligen blir fest.