Korsetter

Korsetter

Korsetter verkar aldrig gå ur tiden. De är klassiska, de är eleganta och sexiga och den fyller ett viktigt syfte. De håller ihop, stadgar upp och ger en vacker profil, med eller utan överplagg. Förr var korsetten dock främst tillför att skapa en trendig figur och ett typiskt underplagg. Det är den i och för sig fortfarande, men vi snörar den inte alls lika hårt som förr och använder den gärna som överplagg också.

Moderna korsetter är mycket vackert och stilfullt designade i sig själva, vilket ger en kropp ett mycket sexigt intryck. Att låta en korsett synas till del under kläder eller vara som utanpåplagg anses mycket sensuellt när det görs på rätt sätt. Dessutom är korsetten ett sätt att göra sig riktigt fin som kvinna.

Korsetterna kommer i olika utföranden och fokuserar på att definiera olika delar av bålen. Midjekorsetten markerar enbart midjan medan bustiern är det som vi ser som den klassiska korsetten. De plagg som går under begreppen body och teddy är däremot mycket mer moderna plagg. De är kläder som på sätt och vis täcker överkroppen, men som mer har en utsmyckande funktion än att vara plagg som ska forma en silhuett.