Kjolar

kjolar-klanningar

Kjolen kan vara tuff, kvinnlig, häftig, snäll, prydlig eller busig. Vad du än söker för identitet i kläderna, är kjolen ett plagg som passar. Den passar lika bra till vardags som till fest och är ett bra mycket roligare och kvinnligare alternativ än jeans. Kjolen kan till och med bäras med en vacker topp på det finaste av bröllop, om kjolen är av rätt modell och snitt.

Kjolen är ett av kvinnans äldsta plagg. I det svenska brukssamhället gick alla kvinnor med långa kjolar och kjolen har i princip hållits lång ända in i 1900-talet. Först då började kjolarnas längd och form variera, för att till slut, idag kunna vara allt från superkort till hellång. Under 1900-talet kunde man se att kjollängden kröp uppåt när ekonomin dalade, och tvärtom. Anledningen var tygåtgången. Det kostade att köpa tyg. Idag behöver vi inte bry oss så mycket om hur mycket tyg som går åt, en kjol kan vi alltid kosta på oss, oavsett längd.
Kjolen kan användas till byxor, leggings, tjocka eller tunna strumpbyxor, stay-ups och alla plagg som tänkas kan. Bäst faller en kjol om en underkjol finns under. Det ger ett vackrare och slätare intryck.