Kjolar & klänningar

Kjolar & klänningar

Kjolar har varit kvinnans huvudplagg under en mycket lång tid. De har kommit att förknippas med kvinnlighet i sig och ett feminint alternativ som alltid känns rätt oavsett om den egna stilen är tuff, cool eller prydlig. Det är enkelt att se bra ut i en kjol, och nästan alltid ger kjol eller klänning ett mer uppklätt intryck.

Så även om byxor numera kanske är det vanligaste plagget, hänger kjolen med som ett populärt alternativ. Kjolen passar alltid. Klänning kanske främst förknippas med sommaren och festen, men går fint att bära när som helst. Ett enda plagg räcker.

Det sägs att kjollängden går upp när ekonomin går ner. När ekonomin blir bättre går kjollängden ner. Så har det varit under 1900-talet. Idag, med ett individuellt och personligt mode, är däremot svårt när alla längder, vidder och former tillåtna och trendiga. Det handlar om att finna sin egen stil och många tycker inte minst att kjolar och klänningar är vackra plagg. Så ett är säkert. Kjollängden må variera men kjolen i sig består.