Behå med push-up

bh

Behån är precis vad den låter – en behå som pushar upp och för ihop bysten. Den verkar helt enkelt som en bystförbättrare utan kirurgi. Push-up behån är för festliga tillfällen när figuren ska vara lite extra glamorös och sexig och är ett utmärkt val för den som gillar urringat och vill gå på fest.

Den förbättrar behagen på ett naturligt och enkelt sätt, utan att det blir för överdrivet. Tack vare vadderingarna som oftast ligger på sidan och undertill i behåkupan går det dessutom att få till en riktig klyfta, även för de som kanske inte har alltför mycket att visa upp till vardags. Däremot kan den vara svår att använda för kvinnor som redan har tillräcklig byst. Vissa modellers vaddering går att ta ur eller lägga i, alltefter behag. Push-up behås har nästan alltid en bygel för att stadga upp silhuetten.

Behån slog igenom på allvar under 1990-talet med Madonna i spetsen, och har fått en stadig plats i behågarderoben sedan dess. Det varumärke som då fick genomslaget hette Wonderbra och det kallas modellen för även idag.