Behå

Behå

Det kan vara svårt att välja rätt i mängden av behåar. Utbudet är enormt. Det finns att välja mellan mjuka, push-ups, bygel-behåar, sportbehåar och balconetter. Alla har sina användningsområden och ger en unik figur och silhuett, även om de i grunden har samma funktion. Vi som lever ett aktivt liv behöver ofta flera olika typer av behåar, beroende på i vilken situation vi befinner oss i.

Men vad du än väljer för sorts behå är det alltid lika viktigt att välja rätt storlek och att den känns bekväm att bära. Själva behagen ska inte bäras upp av axelbanden, då det kan ge axelvärk. Istället ska behåar bäras upp av sin egen kraft, tack vare formen runt bysten. En välsittande behå kan göra under för figuren, medan en illasittande bara är obekväm och ser konstig ut. Kvaliteten på behån är minst lika viktig, så att den inte förlorar sin passform efter ett par tvättar.

Tips!
Tänk på att en behå ska vara behaglig, ge bra stöd, forma sig snyggt och passa de klädesplagg du vill ha över. Tänk på att behåar med mönster eller detaljer lätt syns under släta eller transparenta kläder.